DAW Computers

DAW staat voor Digital Audio Workstation. DAW systemen zijn computers die qua hardware en inrichting volledig zijn toegesneden op audiobewerking en het produceren van muziek. Door ons gebruikte hardwarecomponenten zijn zowel kwalitatief als qua prestaties van het allerhoogste niveau en zijn onderling volledig op elkaar afgestemd, zodat geen sprake is van bottlenecks die de prestaties negatief kunnen beïnvloeden. Immers: de zwakste schakel bepaalt de prestaties van het geheel.

Als toegewijde specialisten doen wij er nog een schepje bovenop, want de hardware is slechts een deel van het verhaal. Er bestaat namelijk ook nog zoiets als het besturingssysteem.

Van oorsprong is een besturingssysteem zoals Windows ontwikkeld om duizenden verschillende soorten applicaties en taken uit te voeren en alle mogelijke hardware te ondersteunen van honderden verschillende fabrikanten. Het voordeel daarvan is evident: de gebruiker kan zonder al teveel moeite gebruik maken van al die applicaties en hardware. Het nadeel daarvan is echter dat er heel veel services - kleine programma's die op de achtergrond draaien - actief zijn, die beslag leggen op de processor- en het geheugenbronnen. Ook zijn standaard talloze systeemopties ingeschakeld die niets van doen hebben met het bewerken van audio en/of het produceren van muziek, terwijl daarnaast een aantal systeeminstellingen niet op een optimale waarde staan ingesteld. Een computer met een standaard besturingssysteem zal dan ook nooit alle potentiële kracht en capaciteit kunnen aanwenden bij het uitvoeren van zware applicaties en taken zoals audiobewerking en muziekproductie.

Dat is precies de reden waarom wij als enige systeembouwer het Windows besturingssysteem grondig aanpakken. Onze DAW systemen worden altijd geleverd met een Windows besturingssysteem dat (thans) op meer dan 200 punten is gewijzigd en verbeterd. Daarmee leveren onze systemen gemiddeld 15-20% betere prestaties en zijn ze tot 50% stabieler dan vergelijkbare zelfbouw- of standaard computers.

Ook het BIOS (beheer en aansturing van alle hardwarecomponenten) van de door ons gebruikte moederborden wordt gewijzigd via maatwerkprogrammering en optimale instellingen. Dit zorgt nog eens voor een stukje extra afstemming en stabiliteit.

Alleen een Vsystem Pro systeem levert het uiterste aan: performance | stabiliteit | betrouwbaarheid | stilte