Besparing 10%
Nuendo Retail Box

Steinberg Nuendo 12


Normale prijs: 999,00
899,00
Je bespaart: 100,00 (10%)
Prijs in spaarpunten: 899 punten
48830
Leverbaar
+

Omschrijving

Nuendo logo

Nuendo 12 is de meest geavanceerde en meest uitgebreide audio- en muziekproductiesoftware die je vandaag de dag kunt kopen. Afgezien van de vele unieke extra functies die Nuendo eigen zijn, heeft Nuendo ook alle functies en onderdelen aan boord van Cubase Pro 12.

Nuendo 12 is het hart van je moderne studio-omgeving en de technologische leider in audio-postproductie voor film, tv, game-audio en immersive sound, met een reeks tools en gebruiksvriendelijke processen die precies leveren wat professionals nodig hebben. Het bevat veel nieuwe functies en verbeteringen om ervoor te zorgen dat dialogen niet alleen helder en duidelijk worden verstaan, maar dat geluidsontwerpers en postproductiestudio's ook snel, nauwkeurig en efficiënt kunnen werken. Met nieuwe functies voor het opnemen en bewerken van dialogen, op hoofdtelefoons gebaseerde binaurale mixen en meer, is Nuendo 12 echt de thuisbasis van de dialoog.

Professionals van over de gehele wereld uit de film, TV, muziek, audio voor gaming en VR industrie, gebruiken het dagelijks voor hun beroep. Nuendo is voor hen een vitaal onderdeel bij het creëren van topproducties en producten. Regelmatige updates zorgen voor nieuwe features, verbeteringen in de workflow en nieuwe functies op verzoek van gebruikers, waarmee Nuendo de verwachtingen steeds opnieuw weet te overtreffen.


Nieuwe functies in Nuendo 12:

 • Dialoogdetectie - AI-aangedreven algoritmen om stille delen uit een opname te verwijderen en alleen de dialoog over te laten.
 • Vernieuwde ADR Taker functie - Biedt de mogelijkheid om markeringen te maken van geselecteerde events, flexibelere opties voor het afhandelen van markeringen en toetscommando's.
 • Netflix TTAL import en export - Ondersteuning voor het werken aan taalnasynchronisatieprojecten voor Netflix.
 • Headphones Match - Een revolutionaire plug-in om de frequentieresponscurve van 387 verschillende hoofdtelefoonmodellen van vele bekende fabrikanten te compenseren en/of te emuleren.
 • Dolby Atmos binaural downmix in de renderer - Dolby Atmos immersive sound gemixt via een koptelefoon met de vereiste ruimtelijke nauwkeurigheid.
 • EdiCuev4-ondersteuning - Laad dialoogtekst uit PDF-opnamescripts en sla de cue-datum op in Nuendo's cyclusmarkeringen.
 • Nieuw MIDI Remote-systeem & API - Detecteert automatisch MIDI-apparaten en brengt hun bedieningselementen in Nuendo in kaart.
 • Uitzonderlijke Sound Design-tools - Met Raiser, een limiter met ultrasnelle attack-tijden; FX Modulator met een arsenaal aan effectmodules en een envelop-editor.
 • Meerdere referentieclips voor audio-uitlijning - Pas nauwkeurige timing toe op een groot aantal bestanden tegelijk, bijvoorbeeld bestanden die afkomstig zijn van een field recorder.
 • Native Apple-siliconenondersteuning
 • En nog veel meer...


Nuendo 12 beschikt over het nieuwe Steinberg licenseringssysteem, wat betekent dat vanaf nu geen Steinberg USB eLicenser meer nodig is om de software te kunnen gebruiken.

Een ordelijke cue maken

Een van de meest tijdrovende en nauwgezette taken in de audiopostproductie is het bewerken en vervangen van dialogen, waarbij boom- en/of lavalier-microfoons worden uitgelijnd met dialogen die tijdens het filmen voor de camera zijn opgenomen, en voice-overdubs worden opgenomen en gesynchroniseerd met de opname (bekend als ADR, of Automated Dialog Replacement). Nuendo's workflow voor deze taken heeft in versie 12 een grote revisie ondergaan.

Het automatisch verwijderen van stilte uit dialoogopnamen is eenvoudiger en betrouwbaarder gemaakt met een AI-gestuurde dialoogdetectiemodus binnen het gereedschap Detect Silence (Stilte detecteren). Dit herkent dialoog in zelfs de meest rumoerige opnames en stelt je in staat de resultaten te beluisteren voordat je de bewerkingen vastlegt op het dialoogspoor. Van hieruit maakt een nieuw tool ‘Create Markers From Events’ markers aan voor elke clip en kan het automatisch markeringsattributen instellen met behulp van informatie uit de clip - tracknaam, tijdcode, scènenummer, enzovoort. Dit is vooral handig als je werkt aan een project waarvoor geen bestaand ADR script beschikbaar is.Als je voor je project wel een bestaand ADR-script hebt, kan Nuendo dit importeren en er markersporen van maken. Nieuw hier is ondersteuning voor Sounds In Sync's EdiCue v4 software, veel gebruikt voor het beheren van ADR en cue management in TV en film productie projecten. Op het meest basale niveau maakt deze ondersteuning het mogelijk om een EdiCue PDF cue lijst te importeren in Nuendo en om te zetten in cycle markers, maar de integratie kan veel verder worden doorgevoerd: Als EdiCue op dezelfde computer draait, of op een computer die is aangesloten op hetzelfde lokale netwerk als Nuendo, kunnen gegevens direct tussen de twee applicaties worden uitgewisseld en gesynchroniseerd.

De ADR API voor het netwerk die door Nuendo wordt gebruikt, kan ook door andere toepassingen worden gebruikt, zodat bijvoorbeeld wijzigingen die door de script editors of taalvertalers van een project zijn aangebracht, direct naar Nuendo kunnen worden verzonden zodat het geluidsteam ermee aan de slag kan. Bovendien kan Nuendo nu markergegevens importeren uit en exporteren naar Netflix' TTAL scriptformaat. Dit vereenvoudigt niet alleen het proces van het maken van ondertitelgegevens die nauwkeurig zijn gesynchroniseerd met de dialoog enorm, maar u kunt ook andere TTAL-metadata opnemen waarmee bijvoorbeeld mededelingen op het scherm kunnen worden in- en uitgeschakeld.

Zodra de ADR-gegevens zijn omgezet in markers, kunnen ze worden gebruikt met Nuendo's ADR Taker, een tool die helpt bij het beheren van overdubsessies, en ook dit heeft enige aandacht gekregen in Nuendo 12. Het meest opmerkelijk is dat de tool nu een zoek systeem bevat waarmee je de lijst van cue markers kunt filteren op basis van de attributen van die markers - karakter naam, scene nummer, voice-over artiest, etc. Meerdere filters kunnen ook worden gecombineerd, zodat je je concentratie kunt blijven richten op de clips waar je aan moet werken.

Mixen en monitoren

In Nuendo 11 werd een complete Dolby Atmos mixing pijplijn geïntroduceerd, die in Nuendo 12 is verbeterd met de nieuwe Setup Assistant voor Dolby Atmos-tool. Deze tijdsbespaarder automatiseert het proces van het omzetten van een meerkanaals mix naar een Dolby Atmos mix.
Dolby Atmos-ondersteuning lijkt misschien een beetje overbodig als je geen surround monitor-systeem hebt. De renderer heeft nu echter een binaurale downmix-optie die een nauwkeurig driedimensionaal geluidsveld creëert via slechts twee kanalen.


Omdat het systeem binauraal is, is het afhankelijk van de kalibratie van je hoofdtelefoon voor een vlakke, natuurlijke respons, wat misschien de reden is waarom Steinberg Headphone Match aan Nuendo heeft toegevoegd. Deze plug-in, bedoeld voor gebruik op de monitor-bus, past een gedetailleerde frequentiecorrectie-curve toe die de kleuring tegengaat die door je hoofdtelefoon wordt veroorzaakt. De plug-in bevat meer dan 350 curves voor een groot aantal verschillende hoofdtelefoonmodellen. Bovendien kan de plug-in zelfs een tweede curve toepassen om de respons van verschillende sets 'phones' te simuleren.


Surround mixen krijgt nog een extra impuls met ondersteuning voor Space Controller OSC van Sound Particles. Deze telefoon-gebaseerde app maakt via wifi verbinding met Nuendo's surround panning systeem en stelt je in staat om een surround panner te positioneren door simpelweg je telefoon te richten op de plaats waar je het geluid vandaan wilt laten komen. De app is tevens verbluffend effectief wanneer hij wordt gecombineerd met Nuendo's andere surround- en Ambisonics tools.

Geavanceerde toolset

De belangrijkste nieuwe functies van Nuendo 12 zijn gericht op degenen die werken aan TV- en filmproductieprojecten. Maar er is ook een reeks van kleinere aanpassingen en verbeteringen die meer algemeen nuttig zijn: Nieuwe metering modules voor Supervision, verbeterde video playback efficiency, volume automatisering in hoge resolutie, en nog veel meer. Hoewel ze op zich niet zo belangrijk zijn, is de som van deze kleine verbeteringen toch merkbaar beter en gestroomlijnder.


Belangrijkste algemene kenmerken:

- Professioneel media productie werkstation
- Compatibel met macOS 11+ en Windows 10 v21H2+
- Nieuw dongle-vrij licentiesysteem
- Bevat alle kenmerken en functionaliteit van Cubase Pro 12
- Uitgebreide functieset voor audio editors, geluidsontwerpers, TV en film postproductie, en game ontwikkeling
- Dolby Atmos mixen en renderen
- Ambisonics 3D geluid en VR headset ondersteuning

Specificaties

Audio software

Compatibel met:
 • MacOS 11 en hoger
 • Native Apple Silicon support
 • Windows 10 v21H2 en hoger
Plugin formaten:
 • VST2 en VST3 64-bit