ADAM Audio A8H-B actieve studio monitor

1.539,00
Prijs in spaarpunten: 1539 punten
ADMA1015
staat in bestelling
+

Omschrijving

A8H, de topper van de nieuwe A-Serie van ADAM Audio, is een drieweg studiomonitor die het uiterst nauwkeurige en analytische geluid levert dat vereist is voor kritische luisteromgevingen. De A8H bevat een 8 inch woofer vervaardigd uit MLM vezels (Multi-Layer Mineral), een innovatieve 3,5 inch middentoon driver en een handgemaakte precisietweeter van het type X-ART, die samen zorgen voor een ultra brede frequentierespons. Net als de andere familieleden van de A-Serie biedt de A8H je een enorme flexibiliteit om het geluid nauwkeurig af te stellen op je ruimte en je voorkeur dankzij de draaibare tweeter met HPS Waveguide technologie en een ingebouwde unieke DSP. De A8H is thuis in een hele reeks aan audiotoepassingen in middelgrote tot grote ruimtes en is de juiste keuze als je op zoek bent naar de meest gedetailleerde weergave van je audio.

Bij de A8H zijn het linker en rechter exemplaar verschillend. De aanduiding "B" in de modelbenaming duidt erop dat het in dit geval gaat om het rechter exemplaar. Voor een complete set dien je uiteraard ook het linker "A" exemplaar te bestellen [klik hier]


Technische specificaties:

 • Tweeter: Draaibare X-ART tweeter + HPS waveguide
 • Midrange Driver: 3,5" MLM speaker met 33 mm / 1,3" spreekspoel
 • Woofer: 1x 8" MLM woofer met 38 mm / 1.5" spreekspoel
 • AD conversie: 24-bit
 • Interne samplefrequentie: 96 kHz
 • Versterkervermogen RMS: 250 W (woofer) + 70W (middentoner) + 20 W (tweeter)
 • Kantelfrequenties: 400 Hz en 3,0 kHz
 • Vermogen: 500 W max
 • Analoge ingang (gebalanceerd): 1x XLR
 • Analoge ingang (ongebalanceerd): 1x RCA
 • Nettogewicht: 13,6 kg
 • Afmetingen: H 274 x B 382 x D 329 mm (9 3/4" x 15" x 13")
 • AC netstroomspanning: 100 - 240 V, 50/60 Hz


Technologieën en innovaties:

Draaibare HPS waveguide en X-ART tweeter
HPS Waveguide-technologie (High Frequency Propagation System) van ADAM Audio stelt tweeters in staat geluid met gecontroleerde consistentie te verspreiden, breed in de horizontale as maar strak gefocust in het verticale vlak. De A-Serie introduceert een draaibaar HPS waveguideontwerp. Je kunt de tweeters van de A-Serie in stappen van 90 graden verdraaien, zodat je kunt blijven profiteren van de HPS waveguide-technologie, ongeacht of je de luidsprekers horizontaal of verticaal opstelt. De HPS waveguide van de A-Serie is gemaakt van een nieuwe glasvezel polymeerverbinding die
bijdraagt aan een helder geluid, vrij van ongewenste resonanties. De ADAM Audio X-ART tweeter vormt het hart van de draaibare HPS waveguide. De in Duitsland met de hand vervaardigde X-ART tweeter biedt een nauwkeurige transiëntrespons en reproduceert de fijnste geluidsdetails. Deze XART tweeter wordt in elke luidspreker van de A-Serie gebruikt en zorgt voor een gedetailleerd en consistent geluid in de hele productlijn.

Meerlagige minerale woofer
Woofers van de A-Serie zijn gemaakt van een unieke mix van minerale steenvezels die samen zijn gebakken tot een lichtgewicht maar uiterst stabiel materiaal. De minerale samenstelling, de gelaagdheid en de geometrie van elke conus zijn specifiek voor de driver die in elk model wordt
gebruikt. Door dit materiaal te combineren met een nieuw magneetsysteem produceren de woofers van de A-Serie een hoog uitgangsvermogen met een lage vervorming, wat een strakke en zuivere laag weergave oplevert.

Hybride Versterking
De A-Serie combineert het beste uit zowel de digitale als de analoge wereld. De woofers worden aangedreven door klasse D-versterkers die bijdragen aan een lineaire weergave en die tegelijk vervorming tegengaan. Deze versterkers werden speciaal gekozen vanwege hun vermogen en efficiëntie, zowel wat betreft energieverbruik als geluidsweergave. De lage warmteafgifte maakt een kleiner koellichaam mogelijk, waardoor extra kon worden geïnvesteerd in het uitzonderlijke vermogen en de uitmuntende prestaties van de A-Serie. Tweeters en midrange drivers worden aangedreven door klasse AB versterkers die een soepele, natuurlijke weergave van hoge frequenties bieden. Elke versterker is geoptimaliseerd voor zijn specifieke werkbereik, wat resulteert in een fijn afgestelde, goed uitgelijnde luidspreker. Om dit punt te bereiken, heeft ADAM Audio uitgebreide metingen en luistersessies uitgevoerd, waarbij talloze versterkers en versterkercomponenten werden getest.

DSP-gebaseerde elektronica
De A-Serie maakt gebruik van de transformatieve kracht van DSP-gebaseerde elektronica om een grotere afstemprecisie en een betere voorspelbaarheid te kunnen bieden dan bij luidsprekers met een analoge aansturing mogelijk is. Met firmware welke kan worden geüpdatet via een ethernet-verbinding, kun je periodiek de nieuwste DSP-gebaseerde mogelijkheden van ADAM Audio verwachten - inclusief nieuwe filtertypes en functies, plus alternatieve voicings.

Aanpassing aan de luisterruimte
Op het achterpaneel van de luidsprekers van de A-Serie vindt u vier banden van kameraanpassingsegalisatie: Bas, Bureau, Aanwezigheid en Hoge tonen. Elke band is instelbaar in vooraf gedefinieerde stappen, zodat er meer dan 100 afstemmingsopties zijn om de typische akoestische problemen te helpen compenseren die zich voordoen bij het plaatsen van luidsprekers.

Voicings
Een "Voicing" is een vooraf ingesteld geluidsprofiel van de monitoren van de A-Serie. Op het achterpaneel vindt je twee verschillende selectiemogelijkheden: UNR en Pure. Ook is de optie "Ext" aanwezig welke is gerelateerd aan de uitgebreide functionaliteit van de A-Control via de Ethernet-verbinding.

 • UNR of "Uniform Natural Response™" is een dynamische, natuurlijk klinkende responscurve naar eigen ontwerp van ADAM Audio, die zijn oorsprong vindt in diverse iconische ADAM Audioproducten uit het verleden, waaronder de vorige AX Series. Het leent zich voor productie, compositie en het schrijven van songs, waarbij het geluid je meer ruimte geeft voor creativiteit en flow. Het is ook een geweldige optie wanneer je je monitors gewoon wilt gebruiken om van goede muziek te genieten.
 • Pure is een zeer nauwkeurig en neutraal klinkende optie. Dit is de "vlakke" instelling, ideaal voor mixing en mastering, waar je echt op alle details moet letten en moet kunnen vertrouwen op een eerlijke weergave uit je luidsprekers.
 • De optie Ext is gewijd aan de uitgebreide functionaliteit van de A Control via de Ethernetverbinding. Met de zes-bands EQ van A Control kan een aangepaste voicing worden gecreëerd en naar de monitor worden gestuurd.

A Controle (real time afstandsbediening)
De DSP-gebaseerde functionaliteit van alle monitoren uit de A-serie kan op afstand en in real time via Ethernet worden bediend met behulp van gratis te downloaden A Control-software. A Control kan worden gedownload door klanten die hun monitoren uit de A-serie hebben geregistreerd op de website van ADAM Audio. Eenmaal gedownload en geïnstalleerd, kun je meerdere luidsprekers tegelijk bedienen en de equalizer- en vertragingsinstellingen nauwkeurig aanpassen vanaf verschillende luisterposities in je studioruimte. Terwijl je werkt, kun je op afstand de monitorniveaus regelen als je je niet in de nabijheid bevindt van een fader of fysieke interface. De mogelijkheden van afstandsbediening zijn vooral nuttig in multifunctionele ruimten, waar je ervoor kunt zorgen dat de voicing, EQ en andere instellingen allemaal precies zijn zoals je ze wilt hebben.

Kamercorrectie en Sonarworks integratie
Luidsprekers uit de A-Serie zijn ontworpen om te kunnen worden aangepast aan veranderende eisen, voorkeuren en omgevingen. Met behulp van de A Control software kun je geavanceerde filters rechtstreeks naar de monitors verzenden om onvolkomenheden in de akoestiek van de ruimte te helpen compenseren. Het ingebouwde platform ondersteunt filters van Sonarworks, een toonaangevende derde partij. Met behulp van Sonarworks software en een meetmicrofoon kun je de luidsprekers kalibreren voor een nieuwe ruimte of een andere smaak.

Bass Reflex Systeem, behuizing en bevestiging
De nieuwe A-Serie kasten bouwen voort op het erfgoed van ADAM Audio en de AX-Serie in het bijzonder. In het nieuwe evolutionaire ontwerp zijn de behuizingen van de A-Serie meer afgeschuind om plotselinge afbuiging van geluidsgolven verder te verminderen. Dikkere wanden versterken de behuizing en verminderen zo interne trillingen, terwijl de uitgaande poorten de luchtstroom optimaliseren en poortruis verminderen. Alle luidsprekers van de A-Serie zijn voorzien van vier M8 schroefgaten aan de onderzijde, zodat ze kunnen worden gemonteerd waartegen en waarop je maar wilt.

Garantie
2 jaar garantie is standaard, en na registratie bij ADAM Audio wordt deze uitgebreid tot 5 jaar.