VSL-SERVER VP-S03

1.399,00
Prijs in spaarpunten: 1399 punten
VSD5011
Leverbaar
+

Omschrijving

VSL-SERVER VP-S03 is de nieuwste editie van onze unieke professionele 19 inch 3U rack mount plug-ins server. De VSL-SERVER heeft één specifieke taak, namelijk hosten en processen van VST/AAX/MAS plug-ins en resulterende audiokanalen in real time streamen over een lokaal netwerk naar een DAW Host (DAW op een andere computer). De computer waarop de DAW draait wordt daarmee niet alleen ontlast zodat deze betrouwbaarder functioneert en veel soepeler reageert, maar bovenal kan met deze server het aantal VST/AAX/MAS plug-ins drastisch worden uitgebreid ten aanzien van wat je DAW computer of laptop in zijn eentje aan kan. Met een VP-S03 heb je geen 'beest' van een DAW-machine nodig om een groot aantal heel zware plug-ins te kunnen draaien, en is je computer of laptop tevens veel minder onderhevig aan veroudering waardoor deze dus veel langer mee gaat.


De VP-S03 draait slechts 1 programma: Vienna Ensemble Pro 7. Deze meegeleverde en voor geïnstalleerde software fungeert als host server die alle plugins host, procest en mixt. Op de computer waarop de DAW draait kan met een client plugin de vsl server host worden aangeroepen, waarna deze alle audiokanalen van actieve plug-ins naar de DAW streamt. Desgewenst kunnen per Vienna Ensemble Pro instantie tot 128 aan plug-ins toegewezen audiokanalen naar de mixer van de DAW worden gestuurd, maar ook is het mogelijk om alle actieve plug-ins te mixen in VEP 7 zelf zodat slechts 2 audiokanalen naar de DAW hoeven worden gestuurd. Er kunnen meerdere VEP 7 instanties met elk tot 128 audiokanalen tegelijk actief zijn. Vienna Ensemble Pro 7 kan ook MIDI zenden en ontvangen over het netwerk, zodat bijvoorbeeld instrumenten in real time kunnen worden gespeeld met een MIDI-keyboard dat aan de DAW hangt, dat instrumenten kunnen worden gespeeld vanaf MIDI-tracks en dat plug-in parameters in real time kunnen worden bediend met een MIDI-controller.


VEP7-1

VEP7-2

VEP7-3


De VP-S03 is universeel inzetbaar en compatibel met alle computers en laptops, Mac of PC, op voorwaarde dat ze beschikken over een vaste netwerkaansluiting met tenminste Gigabit snelheid. Vienna Ensemble Pro 7 start automatisch op na inschakelen van de VP-S03. Een keyboard, muis en beeldscherm aansluiten op de VP-S03 is niet nodig, want de server stuurt de gebruikersinterface van Vienna Ensemble Pro met geladen plug-ins door naar de computer of laptop waarop de DAW draait. Met een druk op een toets of een muisklik wissel je tussen het scherm van je DAW en dat van Vienna Ensemble Pro 7 op de server, of je zet het beeldvenster op een tweede beeldscherm zodat de interface permanent in beeld en onder handbereik is.


Het technische hart van de VP-S03 maakt gebruik van AMD Ryzen technologie:

  • AMD B550 chipset
  • AMD Ryzen CPU met tot 16 cores en 24 threads
  • 4 geheugensloten voor tot 128GB RAM-geheugen
  • Gbe LAN, RJ45 vaste netwerkaansluiting
  • 2 M.2 PCIe 4.0 sloten voor tot 2 supersnelle NVMe PCIe 4.0 SSD's
  • 4 SATA aansluitingen voor tot 4 SATA SSD's
  • 3 PCIe-sloten voor tot drie uitbreidingskaarten met elk nog eens een M.2 NVMe SSD.
  • NVIDIA GPU GT710
  • Alle componenten, waaronder die voor voeding en koeling, zijn geselecteerd en getest op duurzaamheid, kwaliteit en stilte.


Net zoals onze gerenommeerde DAW computers en laptops is een VP-S03 server een maatwerkproduct dat je zelf kunt samenstellen, al naar gelang je behoefte en budget. Ook toekomstige hardware upgrades, waaronder die van de CPU en het werkgeheugen, behoren tot de mogelijkheden, zodat het apparaat desgewenst kan meegroeien met je behoefte.


Vienna Epic Orchestra 2.0, een 73GB grote sample library met klassieke instrumenten van topkwaliteit, en Vienna Synchron Player, een overzichtelijke interface waarin de Vienna instrumenten worden geladen, worden gratis meegeleverd met Vienna Ensemble Pro. Beide onderdelen zijn na installatie volledig geïntegreerd in VEP7.

Epic Orchestra 2.0 en Synchron Player


Q & A:


Hoeveel plugins en instruments kan de VP-S03 draaien?
Dat hangt voornamelijk af van hoe het apparaat wordt samengesteld. Hoe krachtiger de CPU, hoe meer effect plug-ins kunnen worden geladen en hoe meer werkgeheugen en snelle opslagcapaciteit, hoe meer instrument plug-ins simultaan kunnen worden gebruikt.

Als wordt gekozen voor het maximale, dus de krachtigste CPU, de maximale hoeveelheid RAM-geheugen en voldoende snelle opslag, wat bepaalt dan de grens?
De grens wordt dan bepaald door de maximale doorvoersnelheid op je lokale netwerk. Maak je gebruik van een 1Gb netwerk, een bit rate van 24 en een sample frequentie van 44.1 KHz, dan kunnen in theorie tot 512 audiokanalen tegelijkertijd worden gestreamd vanaf de VP-S03. Een hogere bitrate en/of een hogere samplefrequentie reduceert het maximale aantal kanalen.